Clubkampioenschappen 2020De ervaring van een deelnemer:

Verslag Clubkampioenschappen 2020Beste Road Runners,

Als één van de clubkampioenen naast Marika Koonen en Edwin Hendrickx doe ik hierbij verslag van de clubkampioenschappen 2020.

De clubkampioenschappen van dit jaar waren door de Corona maatregelen iets anders dan in voorgaande jaren maar zeker niet minder leuk. Zoals inmiddels traditie vonden de kampioenschappen ook dit jaar weer plaats op de Menmoerhoeve. We hadden de beschikking over een mooie omkleedruimte en een gezellige plek op het terras aan de achterkant van de hoeve.

Voorafgaand aan de start om half elf was er ruime gelegenheid om in te lopen en een gedegen warming-up te doen. Met 33 lopers, 7 wandelaars en 1 virtuele loper in Gdansk deden zo'n beetje de helft van alle leden van de club mee, dus dat is best een grote groep lopers en wandelaars. Twaalf vrijwilligers hebben het evenement georganiseerd en in goede banen geleid.

Om de anderhalve meter maatregel goed te kunnen handhaven werd er om de minuut individueel gestart. De volgens eigen opgave langzaamste lopers startte als eersten en de snelle als laatsten zodat het hele veld ongeveer in een uur, op tijd voor de lunch, weer terug kon zijn. Ook dit jaar wint degene die zijn of haar opgegeven tijd zo dicht mogelijk benaderd.

Naast een mooie wandelroute was er voor de lopers een geheel nieuw parcours uitgezet met de start aan de achterkant van de hoeve. De route ging direct naar de vlindertuin en vandaar, grotendeels onverhard, door de prachtige Pannenhoef. Het was zonnig en met de schaduw van het bos waren de omstandigheden om te lopen perfect. Het laatste stuk van de route ging over het fietspad en via de achteringang van de hoeve naar de finish op het terras.

Na de wedstrijd was er gelegenheid om te douchen op de camping en werd de club getrakteerd op een heerlijk twaalfuurtje. Tijdens de aansluitende prijsuitreiking werden de prijswinnaars bekend gemaakt:
De clubkampioenen Marika Koonen, Edwin Hendrickx en René Punselie hadden hun kilometertijd op 2 seconden na benaderd. Tweede werd Thomas Crul op 3 seconden en derde Agnes Burger op 4 seconden.

Rest mij om de organisatie en vrijwilligers te bedanken voor een geweldig evenement.

René Punselie


Uitslagen 2020:
- Clubkampioenschappen 20-09-2020