Of je nu wilt beginnen met hardlopen of al voor jezelf loopt en je prestaties wilt verbeteren, de vereniging Road Runners Etten-Leur stelt je graag in de gelegenheid om kennis te maken met de club. Binnen RREL zijn ontspanning en plezier de belangrijkste ingrediënten en zijn sociale contacten en vrijwilligerswerk de belangrijkste steunpilaren.

Hardloop4daagse

24 ,25,26 en 27 juni is er weer een hardloop en wandel 4 daagse. Je kunt zelf kiezen of je iedere dag of een enkele dag loopt. Voor de wandelaars is er een route van 5 km, voor de hardlopers is er de keuze tussen 5 en 10 km lees verder...

Roadrunners Etten-Leur organiseren 31e editie Lelieloop

Tweede Pinksterdag stond de 31 editie van de Lelieloop op het programma.
De Lelieloop werd zoals altijd samen met  "De Leurse Havenfeesten" georganiseerd.
Veel leden van Roadrunners Etten-Leur stonden aan de start bij hun ‘thuiswedstrijd’, al waren er ook veel als vrijwilliger actief in de organisatie.

De organisatie van de Lelieloop heeft op veler verzoek besloten de parcoursen aan te passen en sinds vorige editie, het 30-jarige jubileumjaar, voor elke afstand een parcours van één ronde gemaakt. Natuurlijk gaan de nieuwe routes nog steeds door Korenmolen "De Lelie"!

10 kilometer
De eerste afstand die op het programma stond was de 10 kilometer. De start van de langste afstand van de Lelieloop was klokslag 11:00. Nieuw is dat het parcours voor een groot deel door het buitengebied loopt. Hierdoor kom je ook langs Jachthaven De Turfvaart en de Westpolderplas. Pim Dictus was de eerste Roadrunner die het nieuwe parcours het snelst had afgewerkt. Hij kwam na 43 minuten over de eindstreep! Snelste vrouw van de Roadrunners op de 10 kilometer was Bianca van Bedaf. Zij passeerde de finish na 59 minuten en 44 seconden. Overige Roadrunners die de 10 kilometer voltooiden waren: Rob Smits 43’46”, Mark van Zundert 47’50”, Joost van de Wiel 48’02”, Dennis Schiltmans 48’06”, Kevin Kleinman 49’00”, Victor van der Haven 49’19”, Ahmed Agougil 51’45”, Sander de Muynck 52’06”, Peter  van Wanrooij 52’30”, John de Regt 56’08”, Arno Hendrickx 58’26”, Kees Matton 59’26”, Toon Fokkema  1’00’09”, Monique Aerts 1’02’26”, Henk Stolker  1’ 03’57” en Suzanne  Sep 1’10’14”.

Kinderloop 
De kinderloop begon om 12:30 uur en was verkort naar 1000 meter zodat deze afstand ook geschikt is voor de kleinste lopers. De kinderloop gaat over de Leurse Dijk en Geerkade. Deze editie waren er 103 kinderen die de finish bereikten. Wat een prachtig deelnemersveld!

2,5 en 5 kilometer
De 5 kilometer stond gezamenlijk met de Juniorenloop van 2,5 kilometer om 13:00 uur op het programma. Deze 5 kilometer heeft als route één ronde door Schoenmakershoek over de Muldersweg, Landjuweel, Tuindersweg en de Donkerstraat. De 2500 meter is het oorspronkelijke parcours rond het Schoenmakerspark. Corina van Koulil was de eerste dame van RREL die de finishstreep bereikte. Zij volbracht de 5 kilometer in 21 minuten en 37 seconden. Overige dames van RREL die na 5000 meter de finishstreep aantikten waren Miranda de Vries 26’31”, Lotte Hilverda 28’32”, Selina Wijngaards 29’37” en Angela Zielhorst 30’48”. De eerste man van de Roadrunners was Roy Labruijere met een tijd van 19 minuten en 23 seconden. Overige Roadrunners bij de mannen waren Bram Konings 22’37”, Paul Jansen  26’31”, Mark van den Berg 26’36”, Maurice Alberts 28’33” en Dirk van der Bijl 30’29”.

Het was weer een mooie editie met een recordaantal deelnemers! Zonder de hulp van vele vrijwilligers was deze succesvolle Lelieloop niet mogelijk. Veel waardering voor de organisatie! Ook de sponsoren zijn wij zeer dankbaar voor hun bijdragen zowell financieel als in natura!

Terug naar overzicht

Hardlopen

Bij Road Runners Etten-Leur zijn een groot aantal (recreatieve) hardlopers actief. Deze zijn onderverdeeld in groepen 1 tot en met 6 en de wedstrijdgroep. Loop je al zelf en wil je kennismaken word zij-instromer!

Evenementen

Jaarlijkse evenementen naast de Lelieloop zijn in juli de hardloop4daagse, in het najaar onze club-kampioenschappen, en in de winter regelmatig een boscross.

Opstapgroep

2x per jaar organiseren wij een opstapgroep voor mensen die graag aan hun conditie willen werken. De huidige opstapgroep is op 26 september begonnen. De volgende start op 30 januari '24

Wandelen

Voor geblesseerde leden bieden we de mogelijkheid om een gezamenlijke wandeling te doen.

Lelieloop

In het kader van "De Leurse Havenfeesten" organiseert Road Runners Etten-Leur elk jaar op tweede Pinksterdag de Lelieloop. De doelstelling van de Lelieloop is het aanbieden van een hardloop-wedstrijd waarvan een deel van de opbrengst ten behoeve van Molen de Lelie is. Vanaf 2023, ons 30 jarig jubileumjaar, is er op veler verzoek voor elke afstand een parcours van één ronde gemaakt. De kinderloop is verkort naar 1000 meter zodat ook de kleinste lopers mee kunnen doen. De 10 kilometer gaat door het buitengebied en is over een afstand van 560 meter onverhard. Natuurlijk gaan alle routes nog steeds door Korenmolen "De Lelie".

Uitslagen en nieuws maar ook andere artikelen vind je in ons Blog. Heb je nieuws of heb je ergens gelopen en sta je niet tussen de uitslagen? Geef dit zelf even door.


Hardloopblessures

Download hier de presentatie van fysiotherapeut Sip over het voorkomen van hardloopblessures


Examen Assistent Trainer